Geschiedenis

In augustus 2009 is de voorloper van Kdoem geboren op een muziekkamp in Sint-Truiden. Een groep slagwerkers kreeg de smaak te pakken door het spelen van Blue Plate Special. Een muzikaal stuk met een kok, zijn vijf gasten en natuurlijk de nodige verrassingen met borden en bestek. Hier hebben we toen zeer veel repetitie-uren aan gespendeerd om vervolgens onze kunsten te laten zien op de plaatselijke markt.

Na dit muziekkamp wilden we hier niet mee stoppen en besloten om verder te gaan als percussiegroep. De harmonie Sint-Jorisgilde gaf ons de nodige middelen en in oktober stonden we al op het Sponsorconcert om onze kunsten te laten zien op ons eerste echte optreden onder leiding van Geert Helsen.

We lieten het niet bij dit ene stuk en zochten direct naar extra mogelijkheden met vuilbakken, stoelen, buizen, … Zo hebben we verschillende optredens gedaan, maar een volledig optreden vullen met deze stijl van muziek is niet eenvoudig.

We begonnen te experimenteren met wat meer muzikale nummers en merkten dat we hier ook succes mee hadden. Daarom zijn we stilaan geëvolueerd in een volwaardige percussiegroep die een volledig optreden brengt van muzikale bekende nummers afgewisseld met spectaculaire percussiestukken.
Ambiance verzekerd!

Na 13 jaar heeft Geert Helsen in 2022 de fakkel doorgegeven aan Jun Daems en Lise Helsen. Zij zijn sinds begin 2023 de nieuwe dirigenten.

 

Het laatste Nieuws

 • 28-04-2024 Jaarconcert

  Op 26 oktober spelen we met kDOEM ons jaarconcert in OC Kriekel in Tessenderlo. Dit jaar staat het concert in het teken van de Belgische muziek.

  Lees meer
 • 02-04-2024 Kioskconcert

  Op 1 september spelen we om 15 uur op de kiosk in Meerhout. Allen welkom!

  Lees meer
 • 12-02-2023 Nieuwe evenementen

  Wist je dat er ook dit jaar weer tal van toffe evenementen zitten aan te komen? Check onze agenda voor de data!

  Lees meer
Meer nieuws